یکی از کالا های ساختمانی که در زیبایی فضای د اخلی منزل تاثیر بسیاری دارد سقف کاذب است که در انواع مختلفی تولید و اجرا می شود. برای پوشش سقف اصلی ( زیر سقف) به کار می رود و همچمنین باعث مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف می شود. در این مطلب تمامی انواع سقف کاذب را بررسی کنیم تا بتوانید انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید..
معرفی انواع سقف كاذب
در اجراي دكوراسيون داخلي براي سقف كاذب انواع مختلفي داريم كه به شرح زير مي باشد:
سقف كاذب با رابيتس و اندود
يكي از پر كاربرد ترين سقف هاي كاذب است. رابيتس ورق فولادي مشبكي كه با مفتول و سيم آرماتوربندي مي شود. نكته مهمي كه وجود دارد چسبندگي رابيتس به ملات است. نوع مسطح در دهانه هاي كوچك و نوع برجسته آن در دهانه هاي بزرگ تر به كار مي رود.
سقف كاذب آكوستيك
نوعي ايزولاسيون صوتي است كه با مصالح مختلف مثل پارچه چين دار، پلاك هاي گچي، پلاك هاي چوبي يا ورقه هاي مقوايي شده سفيد رنگ و سوراخدار ساخته شده و در مكان هايي مانند سالن هاي سخنراني، كنفرانس و سينما كه بايد از انعكاس صدا جلوگيري شود به كار مي رود.
سقف كاذب پي وي سي
به صورت گسترده مورد استفاده قرار مي گيرد و جنس اين دسته از سقف هاي كاذب پي وي سي مي باشد و همچنين زيبايي بي نظيري به محيط مي دهد.
سقف كاذب آلمينيومي
از جنس آلمينيوم است و پشت آن را معمولا با پشم شيشه پر مي كنند و وسيله اتصال از جنس فولاد گالوانيزه است.
سقف كاذب چوبي
در اين نوع سقف از اجراي لمبه كوبي، دور سقف يا چهار تراش و شبكه فرعي آن چوبي است و همچنين لمبه هاي چوبي از چوب نراد خارجي است.
سقف كاذب پيش ساخته (كناف)
شبكه اصلي آن ها از جنس آلمينيوم است كه قطعات گچي در آن قرار مي گيرد. ساختار كلي سيستم هاي ساخت و ساز خشك شامل صفحات روكش دار گچي و يا سيماني و مقاطع فولادي گالوانيزه است كه اين صفحات به عنوان پوشش و پروفيل هايي به عنوان زير سازي عمل مي نمايد.
مزايا و معايب سقف كاذب
مزايای سقف کاذب:
- از نظر سرعت اجراي كناف در مقايسه با سقف كاذب گچي بالاتر است.
- از نظر هزينه سقف كاذب كناف به نسبت گچ و رابيتس كمتر است.
- سقف كاذب كناف در نوسازي دارای كثيفي نیست فقط كمي گرد و خاك دارد اما سقف كاذب گچي قاعدتا كثيفي آن بيشتر است و بعد از آن نياز به تميز كردن كل ساختمان است.
- اجراي كناف مصالح كمتري را نياز دارد اما براي اجراي سقف كاذب با گچ به چندين كيسه گچ نياز داريد كه حمل و نقل آن سخت است و زمان و انرژي صرف مي كند.
- نسبت مقاومت نگهداري كناف به رطوبت در كارگاه به گچ بيشتر است.
- اگر تاسيسات سقف كاذب نياز به بازسازي داشته باشند باز كردن و ترميم كناف بسيار راحت تر از گچ است.
- كناف وزن كمی را روي وزن مرده ساختمان وارد مي كند.
- ايجاد نور هاي متمركز در سقف هاي كاذب كناف به راحتي و با يك گردبر ميسر است ولي براي سقف هاي كاذب رابيتس و گچي بايد از قبل محل آن ها مشخص شود.
معايب سقف کاذب:
- اجراي كناف نياز به نيروي متخصص دارد و در صورت متخصص نبودن و عدم رعايت نكات اجرايي منجر به ترك خوردن و باز شدن گوشه هاي آن مي شود.
- سقف كاذب كناف به نسبت گچ و رابيتس مقاومت كمتري دارد.
*نكته مهم: پوشش تاسيسات زير سقف اصلي، آكوستيك كردن فضا، ايجاد حجم هاي دكوراتيو، هدايت و جلوگيري از اتلاف دما و رطوبت، نور پردازي مناسب با شرايط محيطي از نكات مهم استفاده از سقف كاذب است.